Hulp voor nieuwe leerstof via www.nijlenhelpt.be

De scholen blijven voorlopig nog gesloten, maar na de Paasvakantie is het de bedoeling dat de kinderen met nieuwe leerstof starten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom wil lokaal bestuur Nijlen een handje helpen via het platform www.nijlenhelpt.be Het gaat om een buddy project voor huiswerkbegeleiding.

Een buddy kan de leerlingen helpen bij het huiswerk, maar hij kan ook vertrouwen geven, coachen, motiveren.... In de groep van vrijwilligers die zich hebben aangeboden op www.nijlenhelpt.be zitten zeker mensen die deze taken op zich willen en kunnen nemen.

Nieuwe vrijwilligers kunnen zich ook nog steeds opgeven via https://www.impactdays.co/nijlenhelpt/2564/ Het komt er nu op aan enkel nog de juiste match vinden tussen de leerling en de vrijwilliger!

Hoe werkt het?

Via het formulier 'ik heb hulp nodig' https://www.nijlen.be/coronacrisis-ik-heb-hulp-nodig kunnen leerlingen huiswerkbegeleiding aanvragen. De scholen helpen alvast om het buddy project aan alle leerlingen en hun ouders bekend te maken en hen de weg naar het hulpplatform wijzen.